Ilse Roggeman

Ik ben Ilse Roggeman, 53 jaar en afkomstig uit Ninove. Mijn professionele loopbaan bracht me naar Geraardsbergen. Ruim 30 jaar ben ik werkzaam als opvoedster in het ondersteunings- en zorgcentrum Sint-Vincentius te Viane.

Geraardsbergen, deze groene long in de Vlaamse Ardennen met zijn rijke geschiedenis stal mijn hart. Mijn engagement in het verenigingsleven en mijn professionele ervaring deden me beseffen dat als je werkelijk iets wilt veranderen, politiek de enige weg is om dit te doen.

In 2012 nam ik dan voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en werd vanop de zevende plaats verkozen tot gemeenteraadslid. De voorbije jaren heb ik me vooral toegelegd op de toegankelijkheid van mensen met een beperking maar ook milieu, erfgoed en cultuur kregen mijn aandacht.

Deze keer neem ik vanop de 2e plaats deel aan gemeenteraadsverkiezingen en ben ik ook kandidaat, 4e plaats, voor de provincieraadsverkiezingen. Als N-VA’er wil ik me inzetten voor een transparant en efficiënt beleid op zowel gemeentelijk als provinciaal niveau.

Naast politiek maak ik vooral tijd voor Gerardimontium, de Geraardsbergse vereniging voor lokale geschiedenis waar ik secretaris van ben en voor Marnixring Vlaamse Ardennen als ondervoorzitter van deze afdeling. Uitblazen doe ik bij een wandeling of een fietstocht.