Ilse Roggeman

Ik ben Ilse Roggeman, 55 jaar en afkomstig uit Ninove. Mijn professionele loopbaan bracht me naar Geraardsbergen. Ruim 30 jaar ben ik werkzaam als opvoedster in het ondersteunings- en zorgcentrum Sint-Vincentius te Viane.

Van jongsaf interesseerde ik me aan het vlaams-nationalisme en het was mijn meisjesdroom om deel te kunnen uitmaken van de politiek.

 

Geraardsbergen, deze groene long in de Vlaamse Ardennen met zijn rijke geschiedenis stal mijn hart. Mijn engagement in het verenigingsleven en mijn professionele ervaring deden me beseffen dat als je werkelijk iets wilt veranderen, politiek de enige weg is om dit te doen.

In 2012 nam ik dan voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en werd vanop de zevende plaats verkozen tot gemeenteraadslid. De voorbije jaren heb ik me vooral toegelegd op de toegankelijkheid van mensen met een beperking maar ook milieu, erfgoed en cultuur kregen mijn aandacht. Als N-VA'er wil ik me inzetten voor een transparant en efficiënt beleid.

Ik zetel in de Geraardsbergse gemeenteraad sinds 1 januari 2013.

In oktober 2020 werd ik verkozen als voorzitter voor het arrondissementeel bestuur Aalst-Oudenaarde, dit na 6 jaar de taak als secretaris op mij genomen te hebben.

Naast mijn politiek engagement maak ik deel uit van enkele socio-culturele verenigingen in Geraardsbergen. Daarnaast geniet ik van wandelen, fietsen, een goed boek en onze Vlaamse kust.