Thuis in Geraardsbergen

Tijd voor verandering, de keuze is aan U

Met onze speerpunten met frisse vernieuwende ideeën én de waardevolle expertise van ervaren krachten, bouwen we samen aan de heropleving van Geraardsbergen

Veiligheid en Mobiliteit

Veiligheid en Mobiliteit

Zichtbare Politiemacht en Gemeenschapssamenwerking

We zetten in op het versterken van ons politiekorps om zowel de veiligheid van onze gemeenschap als die van de agenten zelf te verbeteren. Dit betekent meer agenten zichtbaar in de straten, zowel in de stad als in de deelgemeenten.

We voorzien betere middelen en handvaten om handhaving efficiënter te maken, zoals de uitbreiding van het cameranetwerk op risicovolle locaties en plekken waar regelmatig overlast is. Er wordt kordaat opgetreden tegen drugsdelicten, sluikstorten, zwerfvuil en zwaar verkeer dat verboden rijroutes volgt. Voor agressieve jeugdbendes geldt een nul-tolerantiebeleid.

De burgemeester zal maatregelen zoals plaatsverboden en sluitingen toepassen wanneer de openbare orde in gevaar komt. Daarnaast zullen we vier keer per jaar vergaderen met vertegenwoordigers van erkende buurtnetwerken om actiepunten op te volgen en overeengekomen besluiten uit te voeren.

Iedereen Veilig op de Weg

We pakken gekende probleemstraten en fietspaden aan met herstelwerkzaamheden en zorgen voor duidelijke signalisatie voor alle weggebruikers. Bruikbare wandel- en fietspaden worden gegarandeerd door regelmatig onderhoud en herstellingen.

Grondmarkeringen zoals lijnen en zebrapaden worden hergeschilderd en jaarlijks onderhouden. We werken aan een betere verkeersveiligheid en -dynamiek op drukke locaties, zoals bij scholen, feestzalen en winkelgebieden.

Stralend de Toekomst in

We schakelen volledig over naar LED-verlichting en verbeteren het lichtbeleid door het toevoegen van extra lichtarmaturen waar nodig. Oude masten en verroeste palen worden vervangen door nieuwe exemplaren, zodat onze omgeving er veilig en verzorgd uitziet.

Mobiliteit

Uitvoeren van de heraanleg van Astridlaan met de nodige aanpassingen voor zowel wagens, voetgangers als fietser/brommer/steps

Voorzien van de binnenstad van meer parkeermogelijkheden voor wagens en fietsers/brommer/steps. Het principe moet gevolgd worden om wagens aan de buitenkant van de binnenstad te parkeren en de fietsers in de binnenstad. Het is evident dat er op deze plaatsen voldoende bewaking moet zijn tegen vandalisme en diefstal.

Het verder uitwerken en optimaliseren van het fietsroutenetwerk doorheen de stad, alle deelgemeente en verbinding met andere omringende steden en dorpen. Dit in dialoog met provincie en naburige besturen. Garanderen van fietsveiligheid op deze routes en op regelmatige basis onderhoud van de trajecten in Geraardsbergen.

Stipte uitvoering van het mobiliteitsplan met oog op een vlotte doorstroming voor alle vervoermiddelen en het weren van zwaar vrachtverkeer op secundaire wegen om overlast en schade te vermijden.

Het in kaart brengen van sluipverkeer en probleempunten oplossen. Dit garandeert de rust en de verkeersveiligheid van de buurt

Voor nieuwe grote projecten schrijven we voorwaarden voor betreffende de garantie voor een vlotte mobiliteit en de nodige voorzieningen rond parkeergelegenheid voor zwoel wagen als fiets.

Per kwartaal controleren we of de weginfrastructuur voldoende leesbaar is voor alle weggebruikers. Denk aan de zichtbaarheid van markeringen, onderhoud van voet & fietspaden en het optimaliseren van afstelling van verkeerssignalen.

Na een degelijke mobiliteitsanalyse gaan we in gesprek met De Lijn om de beschikbaarheid in aantal en tijdstip van bussen te optimaliseren. Hoe meer mensen op de bus, hoe minder wagens op de weg.

Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken

Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken

Aanpak van de wateroverlast in de benedenstad

Om de wateroverlast in de benedenstad structureel aan te pakken, zal N-VA inzetten op de grondige vernieuwing van het sluizencomplex aan de Bleek. Dit cruciale infrastructuurproject zal ervoor zorgen dat het waterpeil beter beheerd kan worden, wat de risico's op overstromingen aanzienlijk zal verminderen.

Daarnaast zullen we werk maken van de aanleg van strategisch geplaatste waterbekkens langs de Dender. Deze bekkens zullen dienen als bufferzones die overtollig water kunnen opvangen tijdens periodes van hevige regenval, waardoor de druk op de waterwegen en de omliggende gebieden vermindert.

Het Denderplan actief meer ondersteunen met voldoende druk om dit plan binnen de uitvoeringstermijn op te leveren. Het Denderplan is namelijk een definitieve garantie dat Geraardsbergen zonder wateroverlast kan evolueren.

Bij de uitvoering van deze plannen zullen we intensief samenwerken met alle betrokken instanties en partners. Via gericht overleg en een duidelijke, daadkrachtige aanpak willen we deze problemen voor eens en voor altijd van de baan helpen. De veiligheid en het welzijn van onze inwoners staan hierbij voorop.

Aanmoedigen van betaalbare woningen voor jonge gezinnen

N-VA wil de betaalbaarheid van woningen bevorderen, zodat jonge gezinnen eenvoudiger een woning kunnen vinden. Om dit te realiseren, zetten we in op het Woonloket als centraal punt voor informatie en ondersteuning.

Via het Woonloket bieden we gezinnen een uitgebreide inventaris van bestaande premies en subsidies, aangevuld met een aanbod van extra stimulerende premies. Deze maatregelen zijn ontworpen om de toegang tot betaalbare huisvesting te vergemakkelijken en jonge gezinnen financieel te ondersteunen bij hun zoektocht naar een woning. Zo zorgen we ervoor dat wonen binnen het bereik van iedere gezin ligt.

Activeringsbeleid voor bestaande panden

N-VA richt zich op een ambitieus activeringsbeleid voor leegstaande en verwaarloosde panden. We zullen gericht stimuleren dat deze gebouwen opnieuw een waardevolle rol gaan spelen binnen onze gemeenschap. Door hoogbouw en herbestemming van bestaande gebouwen te bevorderen, maken we optimaal gebruik van beschikbare ruimte en dragen we bij aan een levendigere en aantrekkelijkere stadsomgeving.

Het beleid omvat het aanmoedigen van innovatieve herbestemmingsprojecten, waarbij leegstaande panden worden omgevormd tot moderne woon- en werkruimtes die passen bij de behoeften van vandaag. Hoogbouwprojecten zullen worden ondersteund, mits ze passen binnen een doordacht stedenbouwkundig plan dat de leefkwaliteit waarborgt en de stedelijke densiteit op een verantwoorde manier vergroot.

Met deze aanpak willen we niet alleen de verwaarloosde panden nieuw leven inblazen, maar ook bijdragen aan een dynamische en duurzame stadsontwikkeling, die zowel economisch als sociaal rendement oplevert voor onze gemeenschap.

Herinrichting van de Astridlaan: Verbetering van Doorstroming en Toegankelijkheid

N-VA streeft naar een grondige heraanleg van de Astridlaan door intensief samen te werken met alle betrokken instanties. Ons doel is tweeledig: de verkeersdoorstroming verbeteren en de toegankelijkheid van bestaande winkels garanderen.

Door een doordacht ontwerp te hanteren dat zowel de verkeerscirculatie optimaliseert als de bereikbaarheid van lokale handelszaken waarborgt, willen we een evenwichtige en functionele herinrichting realiseren. Deze aanpak zal bijdragen aan een vlottere verkeersstroom en een levendige winkelomgeving, waardoor zowel het gemak voor bewoners als de economische vitaliteit van de handelszone wordt versterkt.

Uitbreiding en optimalisatie van de industriezone

N-VA zet zich in voor de uitbreiding van de industriezone om onze lokale economie te versterken en nieuwe kansen te creëren voor ondernemerschap. We zullen de reeds ingekleurde gronden optimaal benutten door deze te ontwikkelen als KMO-zone. Dit zal zorgen voor een efficiënter en gegroepeerd industriegebied, waar bedrijven zich kunnen vestigen en groeien.

Daarnaast willen we bestaande grote sites herstructureren door ze op te splitsen in verschillende zones. Hierdoor creëren we een groter en meer divers aanbod aan bedrijfsruimte, wat zowel startende als groeiende ondernemingen ten goede zal komen.

Onze aanpak is gericht op het bevorderen van economische groei en werkgelegenheid, terwijl we tegelijkertijd rekening houden met de ruimtelijke ordening en leefbaarheid van onze gemeente. Door deze maatregelen zorgen we ervoor dat onze industriezone future-proof is en klaar voor de uitdagingen van morgen.

Economie en Middenstand

Economie en Middenstand

NVA Geraardsbergen werkt aan een welvarende stad

Lokale bedrijven zijn de basis van onze welvaart en moeten alle kansen krijgen. N-VA Geraardsbergen wil de ruimte en ondersteuning bieden voor toekomstige ondernemers en de kans op uitbreiding aan bestaande bedrijven. Dit is noodzakelijk voor een betere werkgelegenheid voor het centrum EN alle deelgemeenten.

 

Tijd is geld, zowel voor ambtenaren als ondernemers. NVA Geraardsbergen wil zorgen voor één aanspreekpunt dat naar al je vragen als ondernemer luistert i.v.m. vergunningen, belastingen, gemeentelijke initiatieven, startersbegeleiding, enz. Je wordt als ondernemer gesteund met vakkundig advies, begeleiding en proactief beleid.

 

Met geld uit te delen bestrijd je geen armoede, maar wel door mensen aan een vorming of een job te helpen. Door onder andere het VDAB opleidingscentrum terug naar de stadskern te brengen wil NVA Geraardsbergen betere toegang bieden tot beroepsopleidingen en arbeidsbemiddeling.

 

Het stimuleren en verbeteren van de economische activiteit door het ontwikkelen, herbestemmen en moderniseren van commerciële gebouwen in de stad met als doel een levendige en gezellige omgeving te creëren die zowel ondernemers als klanten aantrekt. NVA Geraardsbergen wil de kern bereikbaar houden voor iedereen via een beter beleid van parkeerplaatsen en verkeersluwe straten met fietsenstallingen.

 

NVA Geraardsbergen wil met het stadsbestuur een platform creëren dat zorgt voor een betere verbinding tussen burgers, bedrijven, scholen, verenigingen en maatschappelijke diensten. Dit team biedt antwoorden door de juiste partners sneller en efficiënter met elkaar in contact te brengen. Bijvoorbeeld via jobbeurzen, info avonden, open bedrijvendagen, evenementen, …

Sociaal Welzijn, onderwijs, kinderopvang en dierenwelzijn

Sociaal Welzijn, onderwijs, kinderopvang en dierenwelzijn

Sociale zaken en welzijn

N-VA wil van Geraardsbergen een warme lokale gemeenschap maken, waar er plaats is voor iedereen. Een sterk sociaal weefsel en een leefbare buurt staan hierbij voorop.

Wie het moeilijk heeft, willen we verder helpen, tot mensen hun situatie hebben verbeterd en weer zelfredzaam zijn. Elke inwoner van de gemeente heeft namelijk bepaalde rechten, maar hier tegenover staan ook plichten. Deze twee principes moeten in evenwicht zijn.

Vast werk en een eigen woning blijven de beste garanties tegen armoede.

Sociale uitsluiting en vereenzaming moeten maximaal vermeden worden door de deelname aan het maatschappelijke en gemeenschapsleven te versterken. Sterke buurtnetwerken zorgen ervoor dat mensen verankerd zijn in hun eigen leefomgeving en dat mensen naar elkaar omkijken.

Het lokale zorgaanbod moet toegankelijk zijn en focussen op gezondheid, preventie en sensibilisering. En ook voor wie zorgt moet gezorgd worden.

De kennis van de Nederlandse taal bij anderstaligen dient vanzelfsprekend te zijn om actief te kunnen deelnemen aan ons gemeenschapsleven.

 

Beleid op maat van gezinnen

Het aantrekken van gezinnen door in te zetten op voldoende, flexibele en kwaliteitsvolle kinderopvang, voorschoolse en buitenschoolse.
Waar mogelijk moeten voorrangsregels uitgebouwd worden voor ouders die werken.
We streven naar een inclusief en kindvriendelijk beleid want wat goed is voor kinderen is ook goed voor de gemeenschap.

Zorg, gezondheid en preventie

We zorgen voor een voldoende en toegankelijk zorgaanbod binnen de gemeente en de regio en stimuleren de samenwerking tussen de verschillende gezondheidsactoren binnen de eerstelijnszone.
We ondersteunen en communiceren de Vlaamse preventie- en sensibiliseringscampagnes op vlak van gezondheid.

Inclusieve gemeente voor mensen met een beperking

Aandacht voor inclusiviteit in alle lokale beleidsdomeinen staat voor N-VA voorop.
Met een integrale toegankelijkheid van alle openbare gebouwen en het openbaar domein moet gezorgd worden dat mensen met een beperking zich zonder zorgen kunnen bewegen in Geraardsbergen.
Binnen het vrijetijdsaanbod zorgen we voor aangepaste activiteiten.
Met N-VA gaan we voor een adviesraad voor personen met een beperking om hen mee te betrekken bij het lokale beleid.

Een beleid voor senioren in vorm

N-VA vraagt meer aandacht voor de inrichting en creatie van zowel formele als informele ontmoetingsplaatsen voor senioren.
N-VA vindt het belangrijk dat er een seniorenconsulent wordt aangesteld als eerste aanspreekpunt voor ouderen in de gemeente.
Als lokaal bestuur moeten we voldoende residentiële zorg in de eigen gemeente faciliteren.
We zetten in op alle mogelijke omkadering op vlak van zorg- en verzorgingsaanbod om zo de gezondheid van onze ouderen te bevorderen.
De organisatie van collectieve en autonome dag- en/of nachtopvang voor oudere zorgbehoevenden in onze gemeente is van groot maatschappelijk belang.

Een gericht beleid om armoede structureel aan te pakken

 - N-VA Geraardsbergen staat voor een evenwicht tussen rechten en plichten.

- Mensen in armoede hebben, mits ondersteuning, de verantwoordelijkheid om, binnen de mate van het haalbare, hun situatie zo goed mogelijk te verbeteren.

- Als lokale partij vinden wij werk en een dak boven het hoofd zijn nog steeds de beste garanties tegen armoede.

- Werklozen en -zoekenden moeten zo snel als mogelijk instappen in een traject naar werk. Een vaste betrekking binnen het regulier economisch circuit moet hierbij, indien mogelijk, het uiteindelijke doel zijn.

- VDAB met opleidingscentrum moet terug 5/5 beschikbaar zijn met fysieke consulenten. De huidige regeling van 1/5 is ruim onvoldoende. Werkzoekende moeten voldoende begeleid worden met na te gaan wat hun talenten zijn en in welk traject ze moeten stappen om deze talenten verder te ontwikkelen als de arbeidsmarkt hierom vraagt en beslissend kan zijn om aan de slag te gaan in een stabiele werkomgeving.

- Mensen in armoede moeten nagaan of ze hun rechten volledig uitgeput hebben, alvorens bij het OCMW bijkomende steun aan te vragen. 
Er zijn tal van premies, tegemoetkomingen en voordelen die gelden voor specifieke doelgroepen en in bepaalde thema's. Omdat deze premies en voordelen meestal niet automatisch worden toegekend en omdat er zoveel verschillende tegemoetkomingen zijn, moeten mensen eerst deze aanvragen in orde brengen en hun situatie dan evalueren.

- We willen inzetten op de sociale integratie van kansengroepen en sociale uitsluiting gericht tegengaan.

- Het aanbieden van goedkopere warme maaltijden aan kansengroepen.

- In samenwerking met het Huis van het Kind willen we dat er ingezet wordt op trajecten rond de kennis van het Nederlands bij ouders met een migratieachtergrond, thuistaal, huiswerkbegeleiding en opvoedingsondersteuning.

- We vinden het als lokale partij belangrijk dat de sociale diensten van het OCMW bij de steunaanvraag van een cliënt steeds een grondig sociaal en financieel onderzoek voeren en ook een huisbezoek brengen, om zich te vergewissen van de staat van behoeftigheid.

- Afspraken met betrekking tot scholing, opleiding, werkbereidheid, activering, huisvesting, … worden vastgelegd in een GPMI, Geïndividualiseerd Project maatschappelijke Integratie, en regelmatige getoetst. Bij niet nakoming, wordt de steun geschorst of stopgezet.

Onderwijs en kinderopvang

Onderwijs

Voor N-VA is een sterk lokaal onderwijs van groot belang. We doen dit onder andere door in te zetten op het optimaal benutten van de schoolinfrastructuur. Als kloppend hart van de samenleving draagt de school bij tot het versterken van het sociale en lokale weefsel.

Steden en gemeenten hebben de opdracht om een flankerend onderwijsbeleid te voeren. N-VA vindt dat dit flankerend onderwijsbeleid, waarbij gemeenten een sector- en netoverschrijdende regierol op zich nemen, verder moet uitbouwen. Lokale besturen moeten die opportuniteit optimaal invullen. Dat kan bijvoorbeeld door ouders meer te betrekken bij de opleiding van hun kind en aandacht te hebben voor de taalproblematiek bij achterstand. Dat komt uiteindelijk de hele lokale (school)gemeenschap ten goede. Hierin voeren we ook een actief taalbeleid Nederlands.

Kinderopvang

We nemen de regiorol in handen voor een goed gecoördineerd kinderopvangaanbod in de gemeente. We nemen de uitdagingen van het BOA-decreet ter harte en zorgen voor een omslag in het opvanglandschap en aanbod aan buitenschoolse activiteiten. Ook in de kinderopvang moet de voertaal Nederlands zijn en dienen de ouders met de personeelsleden in het Nederlands te communiceren.

Multi-inzetbare scholen

Als N-VA zetten we actief in op het multifunctioneel gebruik van schoolinfrastructuur. Daarom willen we schoolgebouwen ook buiten de schooluren openstellen voor het verenigingsleven. Dit mits goede afspraken met de directies en de schoolbuurt.

Flankerend onderwijsbeleid

We nemen onze rol op als lokale onderwijsregisseur en doen dit door een sterk flankerend onderwijsbeleid:

We voeren een actief taalbeleid Nederlands voor al onze inwoners. We kunnen zelf laagdrempelige initiatieven nemen of leesbevorderingsprogramma's ondersteunen. We zetten in op het wegwerken van taalachterstand door taalbaden te organiseren of in te zetten op zomerscholen.
We zetten in op het gebruik van het Nederlands met de ouders.
We hebben oog voor de aanpak van aankoop en gebruik van verslavende middelen van minderjarigen tijdens (middag)pauzes.
We zorgen voor de organisaties van huiswerkbegeleiding en opvoedingsondersteuning.
We zorgen voor verkeersveilige schoolomgevingen.

Regierol in de kinderopvang

Het BOA-decreet (Buitenschoolse Opvang en Activiteiten) is een hefboom om werk te maken van sterke lokale vrijetijdskansen voor kinderen en jongeren. Als gemeente nemen we de regiorol op en zorgen voor een sterk aanbod aan opvangplaatsen en activiteitenmogelijkheden. We zorgen ook voor betaalbaarheid en toegankelijkheid.

Dierenwelzijn

Dierenwelzijn was vroeger een verwaarloosde beleidsmaterie, maar dat is veranderd sinds het in 2014 een Vlaamse bevoegdheid werd. Sindsdien is het aantal personeelsleden verdriedubbeld en het budget is zelfs vertienvoudigd. Er werden baanbrekende beslissingen genomen (denk aan het verbod op onverdoofd slachten, het einde van de pelsdierkweek en de veel strengere straffen voor dierenbeulen, …) en er kwam structurele steun voor dierenasielen.

Een lokaal bestuur kan veel betekenen voor dierenwelzijn, vele Vlamingen verwachten dat ook, of ze nu in een grotere stad of in een kleiner dorp wonen.

We voeren het beleid dat opgenomen werd in de nieuwe Vlaamse Codex Dierenwelzijn.

Bestuur, Financiën en Algemeen Beleid

Bestuur, Financiën en Algemeen Beleid

Een toegankelijkere dienstverlening

De diensten van de stad werken uitsluitend op afspraak tijdens de normale kantooruren. N-VA vindt dat de stadsdiensten beter moeten kunnen inspelen op de noden van de burgers. De werkende Geraardsbergenaar moet immers ook ’s avonds kunnen langskomen op het stadhuis. Bovendien vormt het afsprakensysteem een onnodig obstakel voor de burger.  Daarom stelt N-VA voor om de stadsdiensten toegankelijker te maken door:

  • contactmomenten te voorzien met én zonder afspraak
  • minstens 2 avonden per week bereikbaar te zijn met voorrang voor mensen met een voltijdse dagtaak (is nu enkel op donderdag)
  • 24/7 digitale kluis voor ophaling van bestelde officiële documenten zoals rijbewijs, reispas, …

Een bestuur dat dichter bij de burger staat én dat het vertrouwen herstelt

Volgens de Vlaamse stadsmonitor worden de burgers te weinig geconsulteerd bij het beleid en is het vertrouwen in het gemeentebestuur laag. N-VA vindt dat het toekomstig stadsbestuur de afstand tussen de burger en het beleid moet verkleinen én het vertrouwen dringend moet herstellen door:

  • Optimaliseren van de werking van de dorpsraden en vergaderingen in alle deelgemeenten te organiseren waar burgers hun bezorgdheden kunnen uiten én het bestuur haar beleid kan toelichten. Een beleid dat niet gekend is, creëert ook geen vertrouwen. Het bestuur moet eveneens open staan voor de bezorgdheden en suggesties van de burgers.
  • Het 'burgerkwartier' toegankelijker te maken. Het burgerkwartier laat aan burgers toe om vragen te stellen aan het CBS en de gemeenteraad. N-VA vindt dat de voorwaarden versoepeld moeten worden zodat meer burgers de mogelijkheid krijgen om vragen te kunnen stellen. Verder mag het nieuwe bestuur geen vervelende vragen uitsluiten van het burgerkwartier. 
  • Te investeren in een professionele communicatiedienst: Het beleid moet beknopt en duidelijk toegelicht kunnen worden via diverse kanalen.
  • In te zetten op verhoogde integriteit om belangenvermenging te vermijden. Vriendjespolitiek en willekeur zijn uit ten boze.
  • Te investeren in de deelgemeenten. Het nieuwe bestuur mag niet enkel oog hebben voor het stadscentrum. Deelgemeenten mogen niet achter blijven en verdienen een gelijkwaardige aandacht.

Het tekort aan huis- en tandartsen wegwerken

In de Denderstreek is er een tekort aan huis- en tandartsen waardoor artsen vaak genoodzaakt zijn om een patiëntenstop in te voeren. N-VA erkent dat dit een belangrijke en terechte zorg is van de burgers. De Geraardsbergenaar moet immers kunnen rekenen op een vertrouwde arts. Het nieuwe bestuur moet een prioriteit maken om startende artsen aan te trekken in deelgemeenten waar er een tekort is aan artsen. N-VA stelt daarom voor om:

  1. een huursubsidie toe te kennen voor maximaal 5 jaar
  2. gemeentelijke gebouwen gratis ter beschikking te stellen voor nieuwe praktijken

Het belastinggeld van de Geraardsbergenaar is een kostbaar goed

N-VA staat garant voor een efficiënte en effectieve inzet van het belastinggeld van de Geraardsbergenaar. N-VA stelt daarom een evaluatie van de uitgaven voor waarbij onnodige uitgaven stopgezet moeten worden.

Er moet eveneens onderzocht worden of de werkprocessen van de stadsdiensten verder gedigitaliseerd en geautomatiseerd kunnen worden om de inzet van het personeel efficiënter te kunnen inzetten. Een correct bemeten administratief personeelsbestand is een gezonde manier om ook deze kost onder controle te houden.

N-VA staat eveneens voor een gezond financieel beleid voor Geraardsbergen. De schulden moeten onder controle gehouden worden. De Geraardsbergenaar kan er op vertrouwen dat N-VA de belastingen niet zal verhogen.

 

Bouwen we aan een duurzame en toegankelijke toekomst voor iedereen in Geraardsbergen

N-VA Geraardsbergen zet zich in voor vooruitgang binnen de energietransitie, met specifieke aandacht voor elektrisch rijden.

We streven ernaar om het gebruik van laadplaatsen te optimaliseren door de parkeertijd op openbare laadplaatsen te beperken. Dit zorgt ervoor dat de laadplaatsen niet onnodig geblokkeerd worden, waardoor iedereen efficiënter gebruik kan maken van de laadinfrastructuur.

Daarnaast brengen we jaarlijks de laadbehoefte in kaart, zodat we beter kunnen anticiperen op de groeiende vraag naar laadmogelijkheden.

Op basis van deze inzichten zal de stad Geraardsbergen waar nodig bijkomende laadinfrastructuur voorzien.