Vlaamse subsidies voor activiteiten met focus op het Nederlands in Geraardsbergen

Op 3 juli 2021
Opnieuw subsidies voor Geraardsbergen

Minister Weyts zet in op activiteiten met focus op het Nederlands in Geraardsbergen. 25.632 Euro voor activiteiten die de kennis van het Nederlands van de kinderen in Geraardsbergen moeten bijspijkeren, zegt Gabriël Schaut. 

Vlaams onderwijsminister Ben Weyts trekt 25.632 euro uit voor taalstimulerende activiteiten in stad Geraardsbergen. In totaal zullen er in Vlaanderen 55  projecten van start gaan voor een bedrag van twee miljoen euro. “De projecten worden georganiseerd door lokale besturen in samenwerking met tal van lokale partners. Met ondersteuning vanuit de Vlaamse Regering kunnen we bijna 40.000 leerlingen bereiken.”

Kinderen uit gezinnen van wie de thuistaal niet het Nederlands is, lopen vaak een verhoogd risico op een hobbelig schoolparcours. Daarom zet de Vlaamse Regering fors in op de kennis van de Nederlandse taal. Ze hebben als doel kinderen en jongeren die thuis weinig of geen Nederlands spreken te helpen om onze Nederlandse taal beter te leren kennen tijdens schoolvakanties of tijdens naschoolse momenten.

“In onze stad zijn er heel wat kinderen waarvan de thuistaal niet het Nederlands is”, zegt N-VA voorzitter Gabriël Schaut van N-VA Geraardsbergen. “Deze projecten helpen hen de kennis van onze taal bij te spijkeren en hen zo extra kansen te bieden op een sterke taalontwikkeling.” 

Gabriël Schaut
Voorzitter N-VA Geraardsbergen                                                                                                                                                                             

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is