N-VA wil duidelijkheid over mogelijke komst moskee in Geraardsbergen

Op 2 november 2018

Volgens onduidelijke bronnen zou er alsnog in de nabije toekomst een moskee of gebedsruimte geïnstalleerd worden in Geraardsbergen. Niet langer aan de Ezelsberg, maar nu op de hoek van de Oudenaardsestraat met de Hazelaarstraat. Hierrond heerst vandaag heel wat commotie binnen Geraardsbergen.

Ook N-VA Geraardsbergen laat verstaan niet opgetogen te zijn met dit nieuws. ‘Wat er uiteindelijk waar van zal blijken, is nog maar de vraag’, aldus Ilse Roggeman, gemeenteraadslid. ‘Desalniettemin zullen we dit dossier van naderbij opvolgen’. Een grondig onderzoek over de gevolgde procedures en mogelijks verleende vergunningen dringt zich op. Ook de oorsprong van de financiering verdient de nodige aandacht in het onderzoek.

Als democratische partij dragen we godsdienstvrijheid hoog in het vaandel. De Islam is een erkende godsdienst in België. De komst van een moskee botst echter met de visie die N-VA heeft voor de Vlaamse denderstad. ‘Dit zal ongetwijfeld een grote aantrekkingskracht hebben, ook voor mensen van buiten Geraardsbergen, die hier hun geloof willen komen beleven. Dit zal de integratie onder de Vlaamse bevolking niet ten goede komen. Bovendien zijn er ook praktische bezwaren, in deze buurt is er bijvoorbeeld al niet de nodige parkeergelegenheid die een gebedsruimte nodig heeft.’

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is