• Geraardsbergen
  • Geraardsbergen
N-VA Geraardsbergen

U bent hier

N-VA wil meer veiligheid en gemeenschapszin

Op 15 juni 2012

N-VA vormde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen een kartel met CD&V maar slaagde er toen niet in om een vertegenwoordiger in de gemeenteraad te krijgen. ‘Sindsdien is de partij fors gegroeid in Geraardsbergen', zegt voorzitter Steven De Boe. Hij stelt de kandidaten voor die op 14 oktober naar een zitje in de gemeenteraad dingen.

De lijst is nog niet volledig samengesteld maar De Boe maakte wel al de eerste acht kandidaten en de lijstduwer bekend. Filip D'Hose wordt lijsttrekker en na hem komen Caroline Tondeleir, Johan Piron, Steven De Boe, Glenn Bogaert, Myrèse Sauvage, Ilse Roggeman en Elmire Borremans. Filip Schotte gaat de lijst duwen.

N-VA presenteerde de speerpunten van het verkiezingsprogramma. De partij wil het Vlaamse karakter van Geraardsbergen benadrukken. De partij wil het gemeenschapsleven bevorderen en rekent daarbij op de rol van onder meer verenigingen, jeugdbewegingen en horeca. Volgens N-VA is iedereen die zich wil integreren welkom in de stad. Daarbij is de kennis van het Nederlands onontbeerlijk.

Er moet volgens de partij ook een doorlichting van het personeelsbestand komen om de efficiëntie te verbeteren.

Ten slotte is er veel aandacht voor veiligheid. N-VA wil overlast ontmoedigen door de gemeentelijke administratieve sancties (GAS) uit te breiden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is