N-VA wil fraudecel binnen OCMW

Op 3 april 2012

"De cel moet de sociale fraude aanpakken door leefloners te controleren en te vermijden dat ze op het zwarte circuit gaan werken", zegt Peter Marquebreuck van N-VA. "Het blijft in de beleidsdocumenten van het OCMW opvallend stil rond het thema", zegt hij.

Omdat sociale fraude al afdoend bestreden wordt is het volgens OCMW-voorzitter Emma Van der Maelen niet nodig bijkomend personeel aan te werven.

"Binnen het OCMW van Geraardsbergen wordt er bij elke vorm van steun altijd vooraf een grondig sociaal en financieel onderzoek gedaan. Daarnaast zijn er huisbezoeken van maatschappelijke assistenten en een bijzonder comité die beslist om al dan niet over te gaan tot financiële steun of het opleggen van sancties", aldus Van der Maelen.

"Alle federale hulp vanop Vlaams of Federaal niveau gaan we uiteraard gebruiken. Zo kan er  door het optimaliseren van de kruispuntbank Sociale Zekerheid het sociaal onderzoek nog uitgebreid worden. Een veel betere oplossing dan in het wilde weg maatregelen voor grootsteden te kopiëren in Geraardsbergen", zegt OCMW-voorzitter Emma Van der Maelen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is