N-VA vreest verkeersinfarct door Snowgames

Op 3 oktober 2010

Het project Snowgames haalde al vaker de media maar het blijft toch nog altijd wachten op de eerste spadesteek om van een leegstaande steengroeve een overdekte skipiste te maken. De projectontwikkelaar zou nu toch de nodige fondsen hebben verzameld om zijn idee te realiseren.

Filip D’Hose van N-VA Geraardsbergen had een gesprek met de uitbater. Volgens hem moet het project rendabel zijn vanaf 520.000 bezoekers per jaar. Hij mikt echter op 1.200.000 bezoekers. Het topseizoen zou lopen van november tot april met januari, februari en maart als topmaanden.

'N-VA Geraardsbergen is geenszins tegen het project gekant, maar maakt zich wel zorgen over de gevolgen van de enorme bezoekersaantallen op de mobiliteit op de wegen in en rond Geraardsbergen' zegt D'Hose.

Vooral voor het autoverkeer vanuit Vlaanderen richting skipiste vreest N-VA dat de Astridlaan en Groteweg helemaal gaan dichtslibben als Snowgames operationeel is. N-VA vraagt dan ook aan het stadsbestuur om nu al maatregelen uit te werken om deze situatie het hoofd te bieden.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is