N-VA huldigt vrijwilliger SOS Wilde Dieren

Op 6 december 2014

5 december is de jaarlijkse ‘Internationale Dag van de Vrijwilliger’. We staan dan even stil bij de miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken op talloze domeinen. Ook N-VA Geraardsbergen liet deze bijzondere dag niet onopgemerkt voorbijgaan. Een delegatie onder leiding van voorzitter Myrèse Sauvage en fractieleider in de gemeenteraad Johan Piron zette Nancy Van Liefferinge van SOS Wilde Dieren in de bloemetjes. Letterlijk want Nancy ontving een mooie ruiker bloemen en een cadeaubon die kan gebruikt worden om materiaal aan te kopen voor het opvangcentrum.

SOS Wilde Dieren is gevestigd in de Hoge Buizemont in Geraardsbergen. Het is een opvangcentrum voor zieke, gewonde en hulpbehoevende wilde dieren. De taak van de vzw bestaat erin om gewonde of wilde dieren in nood te helpen. De dieren worden er verzorgd om na herstel opnieuw hun plaatsje in de natuur te kunnen innemen. Jaarlijks worden meer dan 1000 wilde en tamme dieren opgevangen. 40% is afkomstig uit de Geraardsbergse regio.

Hart voor dieren én mensen
Waarom zette N-VA nu precies Nancy Van Liefferinge in de bloemetjes? “Samen met voorzitter Filip Berlengee heeft ze het centrum op de rails gezet. Ze is al meer dan zeven jaar centrumverantwoordelijke, zeven dag op zeven, dag en nacht. Nancy staat op met haar engagement voor de wilde dieren en gaat er ook mee slapen. Bovendien probeert ze haar kennis en ervaring te delen met jonge mensen met een groot hart voor dieren. In het centrum staan mens en dier centraal. Mensen die de weg kwijt zijn, komen vaak bij SOS Wilde Dieren terecht. Vaak vinden die mensen daar hun eigenwaarde terug en bloeien ze helemaal open.”   

Vrijwilligers zijn onmisbaar
Door een vrijwilliger én iemand met een passie voor dieren te huldigen, slaat N-VA twee vliegen in één klap. “Vrijwilligers zijn onmisbaar voor een samenleving, ze vormen het sociale cement van de maatschappij door zich belangeloos en met veel vuur in te zetten voor iemand anders. De ‘Internationale Dag van de Vrijwilliger’ is een oproep om dit noodzakelijke werk te promoten en als warme en sociale partij draagt N-VA graag haar steentje bij.” Tot slot wil N-VA ook de boodschap meegeven geven dat het  dierenwelzijn hoog in het vaandel draagt. “Met Ben Weyts leveren wij op Vlaams niveau de allereerste minister van Dierenwelzijn. Vlaanderen heeft nu de kans om dit beleidsdomein echt ter harte te nemen en wij zijn er dan ook van overtuigd dat onze minister dit met veel passie en toewijding zal doen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is