N-VA hekelt eenzijdige evaluatie werken Overboelare

Op 21 november 2010

N-VA Geraardsbergen is niet te spreken over de tussentijdse evaluatie die schepen van openbare werken Patrick Flamez maakt van de openbare werken in Overboelare. In die evaluatie wordt volgens N-VA immers enkel het positieve verhaal van de werkzaamheden aan de Groteweg opgehangen terwijl het minder rooskleurige verhaal van fase 1 in de straten rondom de Kerk niet eens aan bod komt. “Een eenzijdig verhaal en een pertinent gebrek aan intellectuele eerlijkheid”, klinkt het bij Glenn Bogaert en Filip D’Hose, zelf inwoners van respectievelijk Kloosterstraat en Pol Antheunisstraat. 

 

In de laatste editie van het SP.a-magazine “Spots” maakt schepen Patrick Flamez een voorlopige balans op van de werken in Overboelare. In het artikel stelt hij onomwonden dat de werken in Overboelare tot nu toe positief zijn verlopen. Glenn Bogaert en Filip D’Hose van N-VA Geraardsbergen hekelen de eenzijdige en intellectueel oneerlijke analyse die de schepen maakt: ”In het artikel haalt de heer Flamez de loftrompet boven omtrent de werkzaamheden aan de Groteweg. We zijn het volledig met hem eens dat fase 2 van de werken in Overboelare voorspoedig verloopt, maar vinden het wel kras dat de positieve ontwikkelingen aan de Groteweg worden gebruikt om het volledige project als positief af te schilderen. De heer Flamez is blijkbaar fase 1 van de werken in het centrum van Overboelare al vergeten. Of past dit deel van het verhaal niet in het rooskleurige verhaaltje dat hij wil ophangen? Als inwoners van de straten die in fase 1 aan bod kwamen, kunnen we dit eenzijdige verhaal maar matig smaken, te meer daar deze werken na anderhalf jaar nog steeds niet volledig werden afgerond en de betrokken inwoners nog steeds geplaagd worden door zand en slijk.

 

Het zou de heer Flamez sieren indien hij de inwoners van Geraardsbergen op een correcte manier zou informeren. We kunnen enkel vaststellen dat hij, naar de mensen toe die niet vertrouwd zijn met het debacle in Overboelare, een goednieuwsshow wil lanceren die zijn eigen persoon in de kijker plaatst. N-VA Geraardsbergen vindt deze houding hoogst ongepast.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is