Minister Weyts investeert 87.877 euro in Sint-Jozefinstituut in Geraardsbergen

Op 2 september 2021

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 87.877 in Sint-Jozefinstituut in Geraardsbergen.

N-VA Geraardsbergen is tevreden. ‘Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Onderwijsminister Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur: in totaal staat de investeringsteller voor scholenbouw op 3 miljard euro. Deze investeringsgolf komt ook Geraardsbergen ten goede’, reageert Gabriël Schaut (voorzitter N-VA Geraardbergen).

Bij de aanvang van het nieuwe schooljaar heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts goed nieuws voor vele Vlaamse schoolbesturen en hun duizenden leerlingen. Meer dan 130 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen zullen met € 20 miljoen het scholenpatrimonium kunnen renoveren en vernieuwen.

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Onderwijsminister Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur: in totaal staat de investeringsteller voor scholenbouw op 3 miljard euro. Deze investeringsgolf komt ook Geraardsbergen ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 87.877 in Sint-Jozefinstituut in Geraardsbergen. Concreet gaat het om een dakrenovatie en het verwijderen van asbest.

“Niet enkel de boekentassen staan klaar om met goede moed aan het nieuwe schooljaar te starten”, zegt Weyts. “Er staan ook heel wat bouwprojecten in de steigers om onze leerlingen meer leerruimte te bieden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is