Glenn Bogaert neemt ontslag als OCMW-raadslid

Op 19 januari 2017

De OCMW-raad van Geraardsbergen heeft gisteravond 18 januari 2017 kennisgenomen van het ontslag van Glenn Bogaert (N-VA) als OCMW-raadslid. De 27-jarige Bogaert wordt in de Raad voor Maatschappelijk Welzijn opgevolgd door Myrèse Sauvage, de voorzitter van de lokale N-VA-afdeling. “Ik heb de beslissing met spijt in het hart genomen, maar het werd de voorbije maanden alsmaar moeilijker om mijn mandaat voor de volle 100% uit te oefenen.”

Glenn Bogaert was vier jaar lid van de OCMW-raad en blikt tevreden terug op die periode: “Ik denk dat ik als jongste mandataris in Geraardsbergen mijn best hebben gedaan om op constructieve wijze mijn steentje bij te dragen aan het sociaal beleid in Geraardsbergen. In budgettair moeilijke tijden, maar met grote uitdagingen op ons bord heb ik geregeld voorstellen gedaan die positief werden onthaald en zelfs werden weerhouden door de meerderheid van Open Vld en CD&V. Het is dan ook bijzonder jammer dat ik mijn legislatuur in de Raad voor Maatschappelijk Welzijn niet kan afmaken. Ik heb mijn mandaat met heel veel plezier, dynamiek en geestdrift uitgeoefend, maar vind mijn ontslag desondanks een logische keuze. Door mijn werk als sportjournalist met veel avond- en weekendwerk had ik alsmaar minder tijd om mij binnen én buiten de contouren van de OCMW-raad ten volle politiek te engageren. Bovendien is er ook sprake van concrete verhuisplannen naar Gent, wat het hoe dan ook onmogelijk maakt om nog langer een rol te spelen in de lokale politiek.”

Bogaert benadrukt dat hij zijn mandaat vrijwillig ter beschikking heeft gesteld binnen het lokale N-VA-bestuur: “Ik vind het naar de mensen van Geraardsbergen en ook naar mijn N-VA-collega’s toe niet zinvol en eerlijk om een mandaat halfslachtig uit te oefenen. Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Dat kon naar mijn aanvoelen niet langer en dus heb ik zelf de knoop doorgehakt, uiteraard in samenspraak met het afdelingsbestuur. Uiteindelijk heb ik het aan mijn partij en de kiezer te danken dat ik een politiek mandaat mocht uitoefenen. Dat ben ik allerminst vergeten. Ik wil met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ook iemand anders de kans geven om ervaring op te doen en zich te profileren.

”Het is Myrèse Sauvage, lokaal N-VA-voorzitter, die Glenn Bogaert opvolgt als OCMW-raadslid. Myrèse is 51 jaar en woont in Viane. Zij legde op 29 december 2016 de eed af in handen van de voorzitter van de gemeenteraad en in het bijzijn van de stadssecretaris. “Ik wil Myrèse bij dezen veel succes toewensen en blijf uiteraard beschikbaar om haar op weg te helpen en onze kleine, maar fijne OCMW-fractie bij te staan met raad en daad.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is