Geraardsbergen gaat huisdierstickers verdelen

Op 30 augustus 2018

“De stad Geraardsbergen gaat in de nabije toekomst de huisdierensticker verspreiden. Zo’n sticker maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de hulpdiensten in geval van nood ook de huisdieren kunnen redden,” aldus N-VA gemeenteraadslid Steven De Boe.

Op de sticker kan je aanduiden welke huisdieren je hebt en hoeveel van elke soort. Er is plaats voor honden, katten, knaagdieren en vogels op de sticker. Wie exotische huisdieren heeft, kan deze aangeven bij 'overige'.

Dit initiatief kwam er onder impuls van Minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).  De steden en gemeenten krijgen tot eind 2018 de mogelijkheid om de uniforme huisdierenstickers te bestellen.   De sticker wordt gedrukt op kosten van de Vlaamse overheid. De stad Geraardsbergen vatte de koe bij de horens en bestelde de stickers voor zijn inwoners.

Heel wat Vlamingen verkiezen het gezelschap van een hond of poes. Om maar te zwijgen over reptielen, vogels en andere huisdieren. Vlamingen houden van dieren. Maar veel dieren in vele huizen betekent jammer genoeg ook dat er elk jaar tientallen tot zelfs honderden dieren het slachtoffer worden van een woningbrand, een CO2-vergiftiging of zelfs wateroverlast. De brandweer heeft ook geen zicht op het aantal dieren aanwezig in een woning, zodat het huisdier vaak niet op tijd gered kan worden.

“Bij interventies gaat de brandweer steeds op zoek naar mens en dier. De sticker kan hierbij een belangrijk hulpmiddel zijn,” bevestigt De Boe. “ Het is natuurlijk nog beter als er geen interventie van de brandweer nodig is.  Een rookmelder kan er voor zorgen dat je een brand sneller opmerkt, zodat je de tijd hebt om jezelf én je huisdieren in veiligheid te brengen. Maar soms loopt het toch helemaal anders.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is