Aankondigingsscherm achterkant station komt er

Op 21 oktober 2014

De aanhouder wint, zo blijkt nog maar eens. In april van dit jaar kaartte gemeenteraadslid Filip D'Hose (N-VA) aan dat er aan de achterkant van het station van Geraardsbergen geen aankondigingsscherm aanwezig is. Op de gemeenteraad van oktober herhaalde D'Hose zijn pleidooi en met succes.  Infrabel startte op 13 oktober met de plaatsing van een aankondigingsscherm . 

Wat is nu het probleem? Treinreizigers die via de Papiermolenstraat het station van Geraardsbergen binnenkomen, zijn niet op de hoogte van eventuele vertragingen of spoorwissels. "Pendelaars die langs de achterkant binnenkomen, moeten zich voor vertragingen of spoorwissels gaan informeren in de centrale hal, want op de perrons zelf zijn er evenmin schermen. Daardoor riskeren reizigers in hun haast op de verkeerde trein te stappen", motiveerde D'Hose zijn vraag. Burgemeester Guido De Padt beloofde zijn verzoek over te maken aan de bevoegde minister en aan Infrabel. D'Hose bleef echter maandenlang in het ongewisse en herhaalde zijn vraag vorige week nog eens op de gemeenteraad.

Kregelige De Padt
"Aangezien je mijn mail niet beantwoordt, herhaal ik mijn vraag hier nog eens. Hoe zit het eigenlijk met dat aankondigingsscherm", stelde N-VA-raadslid D'Hose. Burgemeester De Padt antwoordde ietwat kregelig dat hij niet de postbode van de oppositie was. "Ik heb mijn plicht gedaan. Jullie hebben toch ook verkozenen die deze vraag kunnen stellen aan Brussel. Misschien leveren jullie wel de minister voor Overheidsbedrijven", reageerde De Padt. Nochtans was het de burgemeester zelf die voorstelde om het verzoek over te maken aan toenmalig minister Jean-Pascal Labille (PS).

"Foutje" van de burgemeester
Onze burgemeester bleek echter voor zijn beurt gesproken te hebben, want bij het bekijken van zijn mails bleek dat Infrabel al in april antwoordde op zijn mail. "Rekening houdend met het aantal reizigers is het te rechtvaardigen om er een bijkomend scherm te plaatsen en installatie en indienstname van het scherm zullen gebeuren in de tweede jaarhelft", stond te lezen. Infrabel liet weten dat de werken op 13/10 zullen starten en dat het scherm eind november operationeel moet zijn. 

 Foto: Frank Eeckhout (HLN)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is