Eerste Toog blijft verlofdag voor personeel stad en OCMW

Op 30 september 2013

De voorbije weken deed in Geraardsbergen het verhaal de ronde dat het personeel van stad en OCMW niet langer op verlof zou kunnen rekenen op de Eerste Toog . Voor de N-VA-fractie in de OCMW-raad het signaal om voorzitter David Larmuseau aan de tand te voelen over dit hardnekkig gerucht. Larmuseau ontkende niet dat het stadsbestuur deze denkpiste in overweging heeft genomen maar kwam met de geruststellende boodschap dat de verlofdag niet geschrapt wordt.

In tijden van besparingen en gewichtige denkoefeningen doen er traditioneel nogal wat geruchten de ronde over de maatregelen die de overheden zullen nemen om de tering naar de nering te zetten. In Geraardsbergen was het de voorbije weken niet anders en een hardnekkig gerucht dat zich als een lopend vuurtje verspreidde was dat de werknemers van de lokale overheid niet langer op een vakantiedag zouden kunnen rekenen om te genieten van de traditionele jaarmarkt. 

Tijdens de voorbije OCMW raad van 25 sep jl. bevroeg N-VA-raadslid Caroline Tondeleir zich over het waarheidsgehalte van dit gegeven. “Voorzitter David Larmuseau gaf toe dat het college van burgemeester en schepenen deze piste heeft overwogen en dat het idee voorkwam in een lijstje met mogelijke besparingen maar daar bleef het dan ook bij. Het stadspersoneel hoeft zich dus geen zorgen te maken, de eerste maandag van maart zullen zij naar goede gewoonte met volle teugen van de Eerste Toog kunnen genieten.”  Voorzitter Larmuseau rekent er wel op dat het personeel op de Eerste Toog de lokale handelaars zal steunen met hun aanwezigheid.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is